lørdag 13. juni 2009

Her skal hytta ligge!



I går var vi på tomta for å "stikke" hytta. Byggmester Bjørkebakken stilte opp med tegninger, stikker og målebånd. Etter hvert fikk vi også selskap av Fakstad, som skal gjøre grunnarbeidet. Grunnforhold, beliggenhet ift. sola, høydeforskjeller og plassering av vei/innkjøring til hytta ble diskutert frem og tilbake. For oss, som aldri har vært borte i et byggeprosjekt før, føltes det veldig trygt å ha med fagfolk med lang erfaring... 
Det kjennes utrolig godt å ha kommet et skritt nærmere første "spadetak", - nå er det ikke lenge til graving og støping!

søndag 7. juni 2009

Fasadetegninger




Vi går for en oppstugu-løsning med grunnflate på ca. 100 m2. Selve oppstugu blir på ca. 30 m2, med plass til 1 soverom og TV-stue.

torsdag 4. juni 2009

Valg av hytte

Etter å ha tatt beslutningen om tomtekjøp, begynte sonderingen av markedet i forhold til valg av hytte. På vår andre tur til Aassetra traff vi to familier som nylig hadde flyttet inn i sine hytter. Det viste seg at begge familiene hadde benyttet en lokal byggmester, Bjørn Bjørkebakken. Hyttemodellene var delvis "egentegnet". De nybakte, stolte hytteeierne viste gjerne frem hyttene sine, og skrøt av knirkefritt samarbeid med byggmesteren. Begge hyttene var utrolig flotte, og kvaliteten på håndtverket så veldig bra ut. 

Det ble derfor til at vi tok kontakt med Bjørkebakken. Dessverre for oss var han travelt opptatt med flere prosjekter, og hadde ikke kapasitet til å starte på vår hytte før om lang tid. Utålmodige som vi var etter å komme i gang, begynte vi å sjekke ulike typer ferdighytter. Beslutningen var ikke enkel, og tiden gikk. Pris, kvalitet og planløsning skulle selvsagt matche vår hyttedrøm... For å gjøre en lang historie kort; Vi endte opp med Bjørkebakken. Han tegnet hytta vår basert på samtaler vi hadde rundt våre ønsker og behov, og vi innså at dette var det verd å vente på til påsken 2010!